Dakraam plaatsen Delft2024-06-17T19:38:59+00:00

Dakraam Plaatsen Delft

Verlicht en verfris je leefruimte: Kies voor een VELUX dakraam en laat natuurlijk licht en frisse lucht binnenstromen!

Snel en betrouwbaar

Velux Montagepartner

Snel en betrouwbaar

Snel en betrouwbaar

Velux Montageparnter

Velux montagepartner

Duidelijke prijzen

Achteraf betalen

10 jaar garantie

Een VELUX dakraam laten plaatsen in Delft; het is een wens die steeds meer mensen hebben. Een VELUX dakraam lijkt in nagenoeg alle opzichten de perfecte oplossing te bieden. Bij een dakraam plaatsen, kies je uiteraard het liefst voor het beste, meest betaalbare materiaal. Bereken de prijs van uw nieuwe dakraam via onze calculator!

VELUX montagepartner van het jaar 2023

Bereken je prijs met onze calculator

De prijs is inclusief BTW, montage, voorrijkosten en bezemschoon achterlaten van de gewerkte ruimtes.
De dakramen, gootstukken, waterkerende manchet (BFX) en lek water goot zijn bij de prijs inbegrepen.
Let op. Alle materialen zijn van het merk VELUX

Dakraam calculator is loading...
Velux getrained 2021
Velux getrained 2022
Velux getrained 2023
VELUX montagepartner van het jaar 2023
VELUX Montagepartner

Op deze pagina

VELUX dakraam laten plaatsen in Alphen aan den Rijn

Kwaliteit van VELUX dakramen

Waarom een VELUX dakraam plaatsen in Delft?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; VELUX dakramen hebben enkele zeer gewenste eigenschappen. Door deze stuk voor stuk door te nemen, krijg je direct een veel beter beeld van de toegevoegde waarde van dit type dakraam. Zo moet je bijvoorbeeld denken aan:

 • Meer daglicht

  Een dakraam plaatsen, gaat automatisch zorgen voor meer daglicht. En dat is bepaald geen voordeel om zomaar over het hoofd te zien. Daglicht is voor ons als mens namelijk bijzonder prettig. Het heeft allerlei voordelige effecten. Zo ziet een ruimte er een stuk ruimer uit. Bovendien komt het ook de sfeer ten goede. Daarnaast voel je je beter wanneer er sprake is van extra lichtinval. Je bent sneller wakker en hebt meer energie. En wie houdt er nu niet van om een extra mogelijkheid te hebben om naar buiten te kijken?

 • Meer ventilatie

  Vervolgens kies je met de VELUX dakramen ook voor meer ventilatie. Dit type dakraam biedt op dat gebied namelijk meer opties. Het maakt het makkelijker om een specifieke ruimte beter te doorluchten. Zo gaat de luchtkwaliteit significant omhoog. Dit is mogelijk dankzij een slimme ventilatieklep. Hier komt frisse lucht door naar binnen. Zo gaan klachten van allergieën, schimmels en vocht voortaan verleden tijd zijn.

 • Optimale isolatie

  Dan is er de isolatie. Ook hiervoor geldt weer dat de VELUX dakramen er in uitblinken. Je gaat op dit vlak zeker een verschil merken wanneer je in een wat ouder huis woont. De dakramen zijn dan namelijk ook vaak wat aan de oude kant. Dit gaat over het algemeen hand in hand met een mindere isolatie. Het plaatsen van een van de VELUX dakramen gaat je dan flink wat schelen qua energieverbruik. Het dakraam houdt de warmte beter binnen. Een verschil dat vaak genoeg te merken is op de energierekening.

 • Snelle montage

  Misschien nog wel het voordeel dat het meest opvalt bij mensen waarbij we een VELUX dakraam plaatsen; de snelle montage ervan. Het kost helemaal niet zoveel tijd om deze te monteren. Bij Dakraamkoning doen we hier bijvoorbeeld slechts 3 a 4 uur over. Zo kost het nauwelijks tijd om een volledig nieuw dakraam op de juiste plek te krijgen. Hier heb je vervolgens jarenlang profijt van. Een prettige ontwikkeling, waar veel mensen op dit moment dankbaar gebruik van maken.

 • Betrouwbare reputatie

  Tot slot is het nog even goed om te weten dat VELUX dakramen een uiterst betrouwbare reputatie hebben weten te verwerven. Het is namelijk niet voor niets dat zoveel mensen specifiek naar dit merk op zoek zijn. Deze dakramen gaan intussen al een tijdje mee. Daarbij staan ze erom bekend dat ze nauwelijks voor problemen zorgen en bijzonder lang in een goede staat blijven. Stuk voor stuk eigenschappen waar je in een gloednieuw dakraam naar op zoek bent.

Zo zijn er dus flink wat redenen om vandaag nog voor een VELUX dakraam laten plaatsen te kiezen. Je doet simpelweg een beroep op een flinke hoeveelheid voordelen. Welke van de bovenstaande punten geeft voor jou de doorslag?

Kosten VELUX dakraam plaatsen

Wat kost een VELUX dakraam laten plaatsen?

Het plaatsen van een VELUX dakraam of zo gezegd een VELUX dakvenster kost gemiddeld tussen de €790,- en €1100,-. Dit is afhankelijk van de keuzes die u maakt qua maatvoering.
Bijvoorbeeld de GGL CK01 2070 dakraam van VELUX is breed 55cm en hoog 70cm Dit is het kleinste dakraam van VELUX in houten versie en kost rond de €790,- om te plaatsen.
De GGL UK10 2070 dakraam van VELUX is breed 134cm en hoog 160cm dit is het grootste dakraam van VELUX in houten versie en kost rond de €1360,- om te plaatsen.
Echter verschilt het per VELUX dakraam wat het precieze bedrag gaat zijn. Zoals je je waarschijnlijk wel voor kunt stellen, is dit onder andere afhankelijk van de afmetingen, materiaal, afwerking en/of balklaag aanpassing.
U kunt bijvoorbeeld kiezen uit diverse materialen zoals grenenhout blank gelakt, grenenhout witgelakt, of de onderhoudsvrije kunststof variant van polyurethaan.
VELUX heeft een groot assortiment aan afmetingen voor de VELUX dakramen.

Om zelf te berekenen wat u kwijt bent voor een dakraam te laten plaatsen of VELUX dakraam vervangen kunt u gebruik maken van onze handige calculator.
De kunststof dakramen zijn ongeveer €80,- tot €150,- duurder. Het voordeel van de kunststof VELUX dakramen is dat u er geen onderhoud aan hoeft te verrichten.

Dit tot tegenstelling tot de houten VELUX dakramen, deze dienen eens in de 5 tot 8 jaar te worden behandeld met blanke lak of gelakt te worden. Zoals gezegd zijn de houten VELUX dakramen voordeliger, maar is het zeker nodig om deze van tijd tot tijd onderhoud te geven aan deze producten.
Lees meer over de verschillen tussen houten VELUX dakramen en kunststof VELUX dakramen.

Prijzen zijn inclusief

 • VELUX dakraam
 • gootstukken
 • Waterkerende manchet
 • Voorrijkosten
 • Montage op alle materialen
 • Dakpannen op maat slijpen

Prijzen zijn exclusief

 • Aftimmering 99,00 euro inclusief BTW
 • Afval meenemen 35,00 euro inclusief BTW
 • Eventuele balklaag aanpassing

Garantie:

 • 10 jaar garantie op de montage
 • VELUX garantie van toepassing op de VELUX materialen
Dakraam plaatsen Alphen aan den Rijn
Nieuw Dakraam in Alphen aan den Rijn vanuit binnen

De werkwijze van Dakraamkoning

De werkwijze voor de plaatsing van een hoge kwaliteit dakraam

Een VELUX dakraam plaatsen in Delft, is een vrij precies werkje. In de basis is het wel mogelijk om dit zelf te doen. Echter is het in de praktijk sterk aan te raden om het over te laten aan een professional. Je weet dan namelijk dat het goed gebeurt. Op een manier die niet al op de korte termijn voor problemen gaat zorgen. Bij Dakraamkoning maken we gebruik van flink wat gereedschap om snel en efficiënt een VELUX dakraam te plaatsen in Delft.

Vervolgens gaan we als volgt te werk:

 • Bepalen precieze locatie dakraam
 • Verwijderen aanwezige materiaal
 • Plaatsen bevestigingsmateriaal dakraam
 • Afwerking

 

Uiteraard komt hier flink wat detailwerk bij kijken. Mocht je hier nog vragen over hebben, dan is het altijd mogelijk om deze te stellen. We schetsen zonder probleem een zeer uitgebreid plaatje van hoe we dit bij jou zouden aanpakken.

Raamdecoratie na plaatsing VELUX dakraam in Delft@

Welke raamdecoratie voor een VELUX dakraam kiezen?

Bij Dakraamkoning begrijpen we als geen ander dat er ook behoefte is aan raamdecoratie. Met raamdecoratie maak je je VELUX dakraam namelijk helemaal af. Op dit gebied heb je flink wat opties. Het hangt er namelijk maar net van af waar je precies naar op zoek bent. Zo gaat het bijvoorbeeld om:
 • Rolluiken
 • Rolgordijnen
 • Buiten zonwering
 • Insecten horren

Weet je op dit gebied al wat je wilt? Of heb je behoefte aan advies op maat? Dan staat Dakraamkoning hoe dan ook voor je klaar om je verder te helpen.

Veelgestelde vragen

Welke raamdecoratie kan ik kiezen van velux?2022-07-06T06:48:47+00:00

VELUX heeft een ruime keuze aan raamdecoratie. U kunt kiezen uit een rolgordijn, plisségordijn, jaloezieën, insecten hor, buitenzonwering en rolluiken.

Welke maat velux dakraam heb ik?2022-05-02T09:01:37+00:00

 De maat van uw dakraam kunt u vinden aan de bovenzijde van het scharnierende gedeelte. Hier bevindt zich een metalen plaatje waar een code op staat. Aan de hand van de code kunt u in de onderstaande tabel makkelijk zien welke maat u heeft.

maat velux dakraam

welke maat velux dakraam heb ik

Wanneer is het tijd om uw velux dakraam te vervangen?2022-05-02T08:59:51+00:00
 • De gootstukken versleten zijn of gescheurd
 • Uw glas dof is uitgeslagen (glascorrosie)
 • Er houtrot begint te vormen
 • Het dakraam slecht te bedienen is of niet meer goed sluit
 • Er lekkages zijn ontstaan
Wat kost het om een velux dakraam te plaatsen?2022-04-29T10:19:40+00:00

Een Velux dakraam plaatsen kost gemiddeld 950 euro. Dit is afhankelijk van een aantal factoren, zoals bijvoorbeeld het type dakraam, materiaalkeuze, of het dakraam ook afgetimmerd moet worden en of er nog andere aanpassingen nodig zijn.

Als u een prijs wil weten maak dan gebruik van onze calculator.

Hoelang duurt het plaatsen van een velux dakraam?2022-04-29T10:18:25+00:00

Er zijn meerdere factoren die de tijdsduur van het plaatsen van een dakraam beïnvloeden, zoals bijvoorbeeld de grootte van het dakraam, weersomstandigheden, soort dakconstructie, afwerking etc.

Gemiddeld genomen duurt een dakraam plaatsen 5 uur en een dakraam vervangen 3 uur.

Waarom kiezen voor dakraam van velux?2022-04-29T10:17:44+00:00
 • Al meer dan 77 jaar staat VELUX bekend om kwaliteit, betrouwbaarheid en service.
 • De toewijding van VELUX eindigt niet wanneer het product verkocht is, maar blijft tot het eind van de levensduur van het product.

Past mijn oude raamdecoratie op een nieuw type dakraam?2022-07-27T09:26:18+00:00

Als u voor 2013 een dakraam heeft laten plaatsen dan heeft u bij een nieuw type dakraam een ander formaat raamdecoratie nodig. Dit komt doordat de nieuwe generatie VELUX dakramen een groter glasoppervlakte heeft.

VELUX heeft bij de nieuwe generatie de dakramen zo kunnen optimaliseren dat er tot 18% meer glasoppervlakte is en er dus meer daglicht gerealiseerd kan worden. Hier onder is een tabel te zien waarin u het juiste formaat raamdecoratie kunt vinden met bijbehorende codering.Uitzondering op de regel bij de oude generatie dakramen zijn de GGL 5, GGL 102, GGL 104, GGL 204 en GGL 206. Deze dakramen hebben afwijkende maten ten opzichte van de andere dakramen en moeten daarom apart besteld worden.

Hoe kies ik de juiste maat voor mijn VELUX dakraam?2022-07-06T07:16:30+00:00

U wilt een VELUX dakraam laten plaatsen maar u heeft geen idee welk formaat u moet kiezen.

Het kan erg lastig zijn om het formaat van uw nieuwe dakraam te bepalen. U kunt het natuurlijk helemaal zelf uitkiezen naar wens aan de hand van wat u mooi vindt. Als u het lastig vindt om een keuze te maken dan is er een simpele berekening die u kunt gebruiken om het ideale formaat van uw dakraam te bepalen. 

U kunt het als volgt bepalen: Meet de bewoonbare oppervlakte van de ruimte in vierkante meters. Dat doet u x12%. De uitkomst is de ideale maat van de lichtoppervlakte en daar hoort dan een formaat dakraam bij.

Hier onder is een voorbeeld te zien om het duidelijker te maken. 

Bij grotere ruimtes kan het nodig zijn om meerdere dakramen te moeten plaatsen. Dit kunnen dakramen los van elkaar zijn of bijvoorbeeld een mooi 2in1 of 3in1 dakvenster.

Komt u er nog steeds niet uit? Neem dan telefonisch contact met ons op of via ons contactformulier.

Icoon dakraam offerte

Direct offerte aanvragen?

Direct en snel via onze offertetool!

Wij zijn ook de toon aangevende specialist voor: Dakraam plaatsen Rotterdam, Dakraam plaatsen Zoetermeer, Dakraam plaatsen Den-Haag

 

Ga naar de bovenkant