VELUX balkonvenster

Snel en betrouwbaar
VELUX Montagepartner
Snel en betrouwbaar

Snel en betrouwbaar

VELUX Montagepartner

VELUX montagepartner
Duidelijke prijzen
Achteraf betalen
10 jaar garantie

Een VELUX balkonvenster is misschien nog wel de meest innovatieve uitvinding van het topmerk VELUX geweest. In een relatief korte tijd is dit type venster uitgegroeid tot een zeer geliefd product. In de basis puur doordat je hiermee een balkonruimte creëert vanuit een raam. Wie wilt dat nu niet?
In deze tekst bespreken we o.a. de voordelen, opties en de kosten met betrekking tot een VELUX balkonvenster. Zo weet je al snel precies waar je mee te maken hebt en of het ook daadwerkelijk iets voor jou is.

VELUX balkonvenster voordelen

VELUX balkonvenster voordelen

De meerwaarde van een balkonvenster

Allereerst zijn er de VELUX balkonvenster voordelen die bijzonder relevant zijn. Dit zijn de positieve punten die direct opvallen wanneer je aan dit type venster denkt. We hebben het dan over:

 • Unieke transformatie in seconden: Het VELUX balkonvenster tover je heel gemakkelijk om van een dakraam naar een balkon. Dit maakt het een van de meest unieke toepassingen van een dergelijke constructie. Waar voorheen alleen een dak zat, creëer je zo dus een unieke ruimte om in de buitenlucht te staan. Dat deze transformatie slechts enkele seconden in beslag neemt, wordt gezien als een groot pluspunt. Het kost minimaal moeite om maximaal te profiteren van de voordelen van een VELUX balkonvenster.
 • Meer daglicht: Op hetzelfde moment zorgt een VELUX balkonvenster voor een flinke hoeveelheid extra daglicht dat naar binnen valt. Ook hiervoor geldt weer dat het een groot voordeel is. Iedereen is namelijk gebaat bij een extra stukje daglicht in huis. Over het algemeen zorgt het namelijk voor een beter humeur. Als mens houden we gewoonweg van veel licht. Het maakt ons gelukkiger en stimuleert het slaapritme. Zo heb je er ook ’s nachts profijt van.
 • Meer frisse lucht: Daarbij is een VELUX balkonvenster ook een bron van frisse lucht. Hoe meer frisse lucht, hoe prettiger de leefomgeving. Wanneer je het balkonvenster helemaal open zet, stroomt de buitenlucht werkelijk naar binnen. Er is sprake van optimale ventilatie wanneer je voor dit product kiest.
 • Gevoel van connectie met buitenwereld: In de basis gaat een VELUX balkonvenster voor een sterkere connectie met de buitenwereld zorgen. Met dit handige balkon ervaar je binnen een handomdraai het gevoel alsof je buiten staat. Dit is bijvoorbeeld perfect in de vroege morgen of juist later op de avond. Het zijn de momenten dat je optimaal kunt genieten van de rustige buitenwereld. Wat is dan een betere locatie om dit te doen dan vanaf je eigen balkon?
 • 3-in-1 ontwerp: Tot slot betreft het hier dus een 3-in-1 ontwerp. Je hoeft er namelijk niet altijd voor te kiezen om het geheel tot een privébalkon te transformeren. De constructie doet ook dienst als een ‘gewoon’ dakraam. De bovenkant van het VELUX balkonvenster opent namelijk op een manier die je van een gewoon dakraam gewend bent.

En ondanks het benoemen van de verschillende pluspunten, hebben we het nog niet gehad over de talloze extra opties die er zijn.

Eerdere projecten

Bekijk het resultaat bij anderen

VELUX balkonvenster opties

VELUX balkonvenster opties

Welke VELUX balkonvenster opties kies jij?

De VELUX balkonvenster opties maken dit pas echt een geschikte keuze voor ieder individu of gezin. Je stelt namelijk heel prettig zelf je ideale VELUX balkonvenster samen. Dit doe je aan de hand van de volgende mogelijkheden:

 • Afwerking binnenzijde: Qua afwerking aan de binnenzijde moet je rekening houden met 2 verschillende mogelijkheden; wit afgelakt grenenhout en blank afgelakt grenenhout. Aangezien dit verschillende kleuren betreft, leveren ze ook een verschillende uitstraling op. Wat sluit het beste aan op jouw voorkeuren?
 • Afwerking buitenzijde: Dan is er daarnaast de afwerking aan de buitenzijde. Want ook aan de buitenkant is het natuurlijk belangrijk dat het geheel er netjes uitziet. Zo kun je op dit gebeid kiezen voor een aluminium, koper, zink of gekleurd aluminium afwerking. Ook deze materialen hebben verschillende kleuren en leveren afwisselende looks op.
 • Beglazing: Qua beglazing heb je de mogelijkheid om voor Top Comfort te kiezen. Dit is een vorm van 3-laagse beglazing. Aan de ene kant minimaliseert het de kou en tegelijkertijd houdt het ook het geluid van buiten tegen. Hierdoor voel je je binnen altijd prettig, ontspannen en veilig. Doordat het materiaal makkelijk schoon te houden is, geniet je altijd van een optimaal uitzicht.

Tal van manieren dus om een VELUX balkonvenster daadwerkelijk helemaal naar jouw hand te zetten. Maar wat bedragen nu eigenlijk de bijbehorende kosten die hierbij komen kijken?

Kosten balkonvenster

Wat kost een VELUX balkonvenster laten plaatsen?

De VELUX balkonvenster kosten zijn afhankelijk van de specifieke keuzes die jij maakt. Bijvoorbeeld met betrekking tot de afwerking en het eventueel kiezen van bijpassende raamdecoratie.

Voor een duidelijk overzicht raden we je aan om van onze handige tool gebruik te maken. Hierin selecteer je alle opties. Vervolgens lees je meteen af hoe hoog de kosten zijn van een keuze die je maakt. Binnen de kortste keren heb je dan een uiterst precies kostenoverzicht tot je beschikking. Je hoeft dan alleen nog even de knoop door te hakken om een VELUX balkonvenster te plaatsen!

VELUX 3-in-1 dakraam kosten
VELUX balkonvenster plaatsen

De werkwijze van Dakraamkoning

De werkwijze voor de plaatsing van een hoge kwaliteit balkonvenster

Wij raden het plaatsen van een VELUX balkonvenster aan om over te laten aan een professional als Dakraamkoning. Je weet dan namelijk dat het goed gebeurt. Op een manier die niet al op de korte termijn voor problemen gaat zorgen.

Bij Dakraamkoning maken we gebruik van flink wat gereedschap om snel en efficiënt de VELUX balkonvenster te plaatsen. Vervolgens gaan we als volgt te werk:

 1. Bepalen precieze locatie balkonvenster
 2. Verwijderen aanwezige materiaal
 3. Plaatsen bevestigingsmateriaal balkonvenster
 4. Afwerking

Uiteraard komt hier flink wat detailwerk bij kijken. Mocht je hier nog vragen over hebben, dan is het altijd mogelijk om deze te stellen. We schetsen zonder probleem een zeer uitgebreid plaatje van hoe we dit bij jou zouden aanpakken.

VELUX balkonvenster aftimmeren

VELUX balkonvenster aftimmeren

Uw VELUX balkonvenster wel of niet laten aftimmeren?

Bij het plaatsen van een VELUX dakvenster krijg je de mogelijkheid om deze met aftimmering te laten plaatsen. Daarmee bedoelen we dat ook de volledige afwerking wordt verzorgd. Denk aan het waterdicht maken van het VELUX balkonvenster aan de buitenkant. Maar zeker ook het afwerken aan de binnenkant. Dit levert zo al met al een prachtig gezicht op. Je gloednieuwe VELUX balkonvenster ziet er zo ook daadwerkelijk gloednieuw uit.
Moet je nog stuken of moet de gehele wand verder nog afgewerkt worden? Dan is het ook mogelijk om voor een VELUX balkonvenster zonder aftimmeren te kiezen. Je bespaart dan enigszins op de kosten.

Raamdecoratie na plaatsing balkonvenster

Welke raamdecoratie voor een VELUX balkonvenster kiezen?

Bij Dakraamkoning begrijpen we als geen ander dat er ook behoefte is aan raamdecoratie. Met raamdecoratie maak je je VELUX balkonvenster namelijk helemaal af. Op dit gebied heb je flink wat opties. Het hangt er namelijk maar net van af waar je precies naar op zoek bent. Zo gaat het bijvoorbeeld om:

 • Rolluiken
 • Rolgordijnen
 • Buiten zonwering
 • Insecten horren

Weet je op dit gebied al wat je wilt? Of heb je behoefte aan advies op maat? Dan staat Dakraamkoning hoe dan ook voor je klaar om je verder te helpen.

VELUX balkonvenster laten plaatsen

VELUX balkonvenster door Dakraamkoning

Waarom balkonvenster laten plaatsen door een officiële VELUX Montagepartner?

Bij Dakraamkoning helpen we onze klanten als officiële VELUX Montagepartner aan de best mogelijke nieuwe VELUX balkonvenster. Daarbij doen we er alles aan om ons aanbod voor onze klanten zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Dit resulteert bijvoorbeeld in de volgende voordelen:

 • Veel ervaring: Wij van Dakraamkoning hebben veel ervaring in de sector en gebruiken de opgedane kennis bij iedere nieuwe opdracht. Wij zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en materialen en helpen onze klanten naar volle tevredenheid.
 • Officiële Montagepartner: We zijn een officiële Montagepartner van VELUX, opgeleid en getraind door VELUX. Onze monteurs werken dagelijks met VELUX producten en zijn volledig bekend met de juiste werkwijze.
 • Betaling achteraf: Betaling achteraf is mogelijk bij ons, geen aanbetaling nodig. Betalen kan pas na plaatsing van je nieuwe VELUX balkonvenster. Dit biedt jou extra zekerheid en wij zijn er zeker van dat u tevreden zal zijn.
 • Jarenlange garantie: Dakraamkoning biedt een jarenlange garantie, 10 jaar op montage en gebruikt garantievoorwaarden van VELUX. Voor een balkonvenster is dit 10 jaar, voor een balkonvenster met elektrische componenten 5 jaar, raamdecoratie 3 jaar.

Wil je zelf dus ook graag profiteren van deze combinatie aan voordelen? Dan kijken we er bij Dakraamkoning naar uit om voor je aan de slag te gaan. Neem nu contact op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Icoon dakraam offerte

Direct offerte aanvragen?

Direct en snel via onze offertetool!