VELUX DAKRAAM PRIJZEN

Snel en betrouwbaar

Velux Montagepartner

Snel en betrouwbaar

Snel en betrouwbaar

Velux Montageparnter

Velux montagepartner

Duidelijke prijzen

Achteraf betalen

10 jaar garantie

VELUX dakraam prijzen zijn logischerwijs erg belangrijk. Op het moment dat je namelijk op zoek bent naar een nieuw dakraam, wil je wel weten wat de kosten ongeveer gaan bedragen. Daarbij zijn er allerlei factoren die invloed hebben op de dakraam prijzen. Om die reden gaan we in dit artikel dieper in op wat er relevant is met betrekking tot dit onderwerp. Zo weet je aan het eind precies waar je aan toe bent met betrekking tot een nieuw dakraam.

VELUX dakraam prijzen

Factoren die de prijs dakraam bepalen

Welke factoren bepalen de prijs van het VELUX dakraam?

Zoals gezegd is er dus sprake van verschillende factoren die de prijs van een dakraam bepalen. Ze hebben allemaal op hun eigen manier invloed op het totaalplaatje qua kosten. Zo moet je op dit gebied bijvoorbeeld denken aan:

 • Type dakraam: Het type dakraam is van grote invloed op de uiteindelijke prijs. Zo is het namelijk niet zo dat je maar één soort dakraam hebt om uit te kiezen. In plaats daarvan is er juist sprake van een aantal verschillende opties. Zo heb je bijvoorbeeld tuimelvensters, balkonvensters en 2-in-1 ramen. Om maar een aantal voorbeelden te noemen. Dit betekent al met al dat er sprake is van verschillende kosten. Zo is een 3-in-1 raam bijvoorbeeld een stuk gecompliceerder dan een tuimelvenster. Dit zie je terug in de uiteindelijke kosten. Bepaal dus allereerst welk type VELUX dakraam je wilt hebben. En of de prijzen dan nog binnen je budget passen.
 • Afmetingen: Vervolgens hebben we de afmetingen die van invloed zijn op de uiteindelijke kosten. Niet iedereen is namelijk op zoek naar een dakraam van dezelfde grootte. Hoe groter het dakraam is dat je nodig hebt, hoe hoger de kosten oplopen. Ben je bijvoorbeeld voor een vrij grote ruimte op zoek naar flink wat lichtinval? Dan is het aan te raden om voor een wat groter dakraam te kiezen. Je profiteert dan maximaal van de voordelen van deze constructie. Wel zitten hier dan iets hogere prijzen aan vast.
 • Materiaal: Dan hebben we als derde punt het materiaal. Want ook op dit gebied heb je meerdere keuzeopties. Zo is het voor sommige mensen logisch om voor een houten dakraam te kiezen. Dit is een traditionele vorm van een dakraam. Een voordeel hiervan is dat deze over het algemeen wat goedkoper zijn. Een kunststof dakraam kost wat meer geld, maar hier krijg je dan ook meer voor terug. Zo heeft kunststof van zichzelf bijvoorbeeld een langere levensduur. Om maar even één van de voordelen te benoemen. Met andere woorden; denk goed na over het materiaal met betrekking tot de kosten.
 • Wel of niet inclusief plaatsing: Verder is het altijd een mogelijkheid om je dakraam zelf te plaatsen. Je bestelt deze dan bij een professionele partij en verzorgt vervolgens zelf de plaatsing. Let er wel op dat dit een vrij gecompliceerd proces is. Het is dan ook vrij logisch dat veel mensen ervoor kiezen om het dakraam inclusief plaatsing te bestellen. Wanneer je dit bijvoorbeeld aan een officiële VELUX Montagepartner als Dakraamkoning overlaat, weet je zeker dat het goed zit.
 • Plaatsen of vervangen: Tot slot is er nog het puntje van plaatsen of vervangen. Het komt bijvoorbeeld vaak voor dat men een compleet nieuw dakraam wil. Dat wil zeggen; een dakraam op een plek waar er voorheen nog geen zat. Dit zien we vaak op zolders. Vroeger bouwde men nog niet standaard een dakraam aan beide kanten van het dak in. Iets waar vandaag de dag wel steeds meer behoefte aan is. Een compleet nieuw VELUX dakraam plaatsen kost over het algemeen meer werk dan een verouderd dakraam vervangen. Ook dit is dus nog van invloed op de totale kosten.

Al met al zijn dit dus de belangrijkste factoren die van toepassing zijn. Naast enkele kleine factoren gaan zij grotendeels bepalen wat de uiteindelijke prijzen gaan zijn.

Houten VELUX dakraam plaatsen

Prijzen houten VELUX dakraam

Gemiddelde prijzen van een houten dakvenster

De gemiddelde prijzen van een houten VELUX dakraam liggen over het algemeen net iets onder het gemiddelde. Dit heeft er alles mee te maken dat een houten dakraam goedkoper is dan bijvoorbeeld een kunststof VELUX dakraam.
In de praktijk zie je vaak dat de prijzen voor een houten VELUX dakraam zo’n €50 a €100 lager liggen dan voor een kunststof dakraam. We hebben het dan wel puur over een dakraam van hetzelfde type en dezelfde grootte. Het is dan eigenlijk alleen het materiaal waarbij er sprake is van een verschil.
Al met al kun je grofweg uitgaan van een prijs tussen de €750 en €850 voor een ‘standaard’ houten VELUX dakraam. Let er dus op dat prijzen variëren aan de hand van de eerdergenoemde overige factoren.

Kunststof VELUX dakraam plaatsen

Prijzen kunststof VELUX dakraam

Gemiddelde prijzen van een kunststof VELUX dakraam

De gemiddelde prijzen van een kunststof VELUX dakraam liggen over het algemeen net iets boven het gemiddelde. Een kunststof dakraam heeft enkele belangrijke voordelen ten opzichte van een houten dakraam.
Zo vereist een kunststof dakraam bijvoorbeeld minder onderhoud. Het is minder vaak nodig om deze schoon te maken. Bovendien is de levensduur ook een stukje langer. Daarmee is het echt een investering voor de langere termijn. Om deze redenen haal je de hogere prijs er eigenlijk altijd wel uit. Het hangt er maar net van af waar jouw persoonlijke voorkeur naar uitgaat.
Al met al kun je qua kunststof VELUX dakraam prijzen uitgaan van een bedrag tussen de €850 en €950. Ook hiervoor geldt weer dat we graag benadrukken dat de prijzen op basis van de overige eerdergenoemde factoren wel kunnen afwijken.

Wij werken met een all-in prijs

Geen verborgen kosten door de all-in prijzen

Bij Dakraamkoning kiezen we voor een vrij specifiek aanbod. Wij merken namelijk dat onze klanten het erg prettig vinden wanneer we duidelijkheid verschaffen. Duidelijk over bijvoorbeeld de prijzen. Om die reden doen onze all-in prijzen het erg goed.

Een all-in prijs houdt in dat de totaalprijs voor de materialen én het plaatsen van het dakraam is. Het gaat dus echt om een totaalpakket. Je bent dan in één keer klaar wat de kosten betreft. Je hoeft niet bang te zijn voor allerlei extra, verborgen kosten die er op een later moment nog bijkomen.

VELUX dakraam all-in prijzen
Werkwijze VELUX dakraam plaatsen

Hoe Dakraamkoning jouw dakraam plaatst

Het plaatsen van een dakraam, vergt een professionele aanpak. Het is namelijk cruciaal dat dit volledig op de juiste manier gebeurt. Zonder er daarbij de kantjes vanaf te lopen. Bij Dakraamkoning pakken we het daarom op de volgende manier aan:

 1. Oude dakraam verwijderen of sparing(gat) maken: De eerste stap is afhankelijk van de precieze situatie. Zit er al een ouder dakraam op de plek waar je je VELUX dakraam wilt hebben? Of moet er eerst nog een gat komen? Aan de hand van deze informatie gaan we aan de slag met de eerste stap. We zorgen er daarmee voor dat er uiteindelijk een leeg gat komt te zitten dat precies groot genoeg is voor je nieuwe dakraam.
 2. Plaatsen dakraam: Zit de complete voorbereiding erop en staat alles klaar om met het daadwerkelijke plaatsen van het dakraam te beginnen? Dan gaan we hiermee aan de slag. We zorgen voor een optimaal professionele montage. Alle onderdelen zitten veilig, stevig vast. Het totaalplaatje komt er precies zo uit te zien als je in gedachten had. Na deze fase werken alle mechanismen van het nieuwe dakraam naar behoren.
 3. Afwerken: Hierna vindt er alleen nog de afwerking plaats. Ook op visueel vlak is het namelijk belangrijk om de puntjes op de i te zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aftimmeren van de binnenzijde. En het opruimen van al het afval. Het eindresultaat is dan een dakvenster dat er op ieder mogelijk vlak gloednieuw uitziet.

Gedurende de plaatsing van het dakraam vinden er logischerwijs allerlei meer compliceerde stappen plaats. Dit zijn stuk voor stuk zaken waar we ons bij Dakraamkoning op dagelijkse basis mee bezighouden. Het is voor ons dus geen enkel probleem om de montage op een snelle, veilige manier te verzorgen. Volledig volgens de bekende richtlijnen die zorgen voor een optimaal resultaat.

VELUX dakraam laten plaatsen

Waarom een VELUX Montagepartner?

Dakraamkoning is een officiële VELUX Montagepartner. Dit houdt in dat je gebruikmaakt van een aantal extra voordelen wanneer je voor onze dienstverlening kiest. Zo is er sprake van punten als:

 • Officieel getrainde monteurs: Je mag jezelf pas een VELUX Montagepartner noemen wanneer je als organisatie de trainingen van VELUX zelf volgt. Hierin brengen zij de specialistische kennis van dit materiaal over op onze dakraammonteurs. Een groot voordeel, aangezien we zo precies weten wat de beste werkwijze is. Het zorgt ervoor dat er sprake is van een bepaalde professionaliteit. Iets wat voor alle partijen z’n vruchten afwerpt.
 • Bewezen kwalitatieve dienstverlening: Als officiële VELUX Montagepartner staan we dus voor een bewezen kwalitatieve dienstverlening. Niet alleen is de juiste jarenlange ervaring aanwezig om VELUX dakramen te plaatsen, maar ook de specialistische theoretische kennis. Deze combinatie van elementen maakt dat onze klanten keer op keer zeer tevreden zijn over het eindresultaat. En dat blijft iedere keer toch weer waar we naartoe werken. We willen dat je er zo lang mogelijk plezier van hebt.
 • Ruimte voor advies op maat: Tot slot is er bij ons altijd ruimte voor advies op maat. We weten als geen ander dat het soms lastig is om de juiste keuze te maken. Ook met betrekking tot de prijzen. Is het in jouw situatie bijvoorbeeld verstandig om voor een specifiek type dakraam te kiezen? Eentje die misschien iets duurder is, maar waar je wel veel extra profijt van hebt? Graag gaan we het gesprek met je aan om dit soort zaken te verduidelijken. Onze experts staan iedere dag klaar om persoonlijk advies op maat te verlenen. Zo weet je zeker dat je uiteindelijk de best mogelijke keuze maakt. Je krijgt dan de beschikking over een nieuw dakraam waar je tot ver in de toekomst plezier van gaat hebben.

Ben je dus op zoek naar een nieuw dakraam? En kies je qua materiaal en plaatsing dan het liefst voor de expertise van een echte ervaringsdeskundige? Dan doen we er bij Dakraamkoning graag alles aan om je verder te helpen. Dankzij onze all-in prijzen weet je binnen de kortste keren precies wat je voor je dakraam gaat betalen. Wacht daarom niet langer dan nodig is en kom vandaag nog in actie. Het duurt dan niet lang voordat jouw gloednieuwe dakraam er al in zit. Het grote, jarenlange genieten gaat vanaf dat moment beginnen. Absoluut iets om naar uit te kijken!

Icoon dakraam offerte

Direct offerte aanvragen?

Direct en snel via onze offertetool!