VELUX DAKRAAM VERVANGEN

Een VELUX dakraam vervangen in uw regio door de gecertificeerde vakmensen van Dakraamkoning? TOP service én scherpe tarieven!

Snel en betrouwbaar

Velux Montagepartner

Snel en betrouwbaar

Snel en betrouwbaar

Velux Montageparnter

Velux montagepartner

Duidelijke prijzen

Achteraf betalen

10 jaar garantie

Een VELUX dakraam vervangen is op een bepaald moment nodig. Na verloop van tijd is ieder dakraam wel een keer aan vervanging toe. Zeker wanneer je momenteel nog een vrij oud VELUX dakraam in je woning hebt zitten. Aan de hand van de juiste informatie bepaal je dan vrij eenvoudig wat het beste plan van aanpak is. Bijvoorbeeld qua opties die je op dit moment hebt.

Op deze pagina nemen we uitvoerig alle belangrijke informatie omtrent een het vervangen van een dakraam met je door.

Bereken je prijs met onze calculator

Belangrijke mededeling: Velux heeft onlangs haar prijsstelling gewijzigd. We streven ernaar deze aanpassingen zo spoedig mogelijk op onze website door te voeren. Echter, tot deze wijzigingen zijn doorgevoerd, kan de prijs die u op onze website ziet verschillen van de prijs die in uw offerte wordt vermeld.

Dakraam calculator is loading...

Werkwijze dakraam vervangen (Video)

Een dakraam vervangen, delen we in de basis op in 5 verschillende stappen. Hierdoor is het vrij overzichtelijk vast te stellen hoe dit proces eruit ziet. Dit gaat als volgt:
 • 1

  Nieuw dakraam kopen: Alles begint met het bestellen van het juiste dakraam. Denk aan de juiste grootte en het gewenste type. Wanneer dit vaststaat, gaan we door naar de volgende stap.

 • 2

  Oud dakraam verwijderen: Het oude glas en dakvenster moeten plaatsmaken. We doen dit uiteraard op een zorgvuldige wijze, zonder dat hierbij schade ontstaat aan de directe omgeving.

 • 3
  Voorbereiding plaatsing nieuw dakraam: Is het nieuwe dakraam kleiner of groter dan het oude? Dan moeten we er eerst voor zorgen dat de ruimte in het dak hierop aangepast wordt. Zo niet, dan gaan we direct verder.
 • 4
  Plaatsing nieuw dakraam: Vervolgens plaatsen we het nieuwe dakraam op de daarvoor bestemde plek. Hierbij verzorgen we het complete totaalplaatje. Alle onderdelen zitten stevig vast en zitten op de juiste locatie.
 • 5

  Afwerking: Het afwerken van de binnen- en buitenkant is de laatste stap. Wanneer alles piekfijn in orde is, zit ons werk erop.

Alles bij elkaar kost het vervangen zo’n 2 uur de tijd. Is er sprake van een nieuw VELUX dakraam plaatsen? Dan moet je eerder aan een uurtje of 4 denken.

Kenmerken van een verouderd dakraam

Hoe weet je of jouw dakraam aan vervanging toe is?

Allereerst is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de kenmerken van een verouderd dakraam of VELUX dakraam. Aan de hand hiervan ben je namelijk in staat om te bepalen of je in actie moet komen. De belangrijkste kenmerken die hierbij de doorslag geven, zijn:

 • Lange levensduur: Een lange levensduur klinkt in de basis als een positief punt. Echter zegt dit automatisch ook iets over de verouderde elementen van het dakraam. Zit je dakraam er bijvoorbeeld al meer dan 20 jaar in? Dan moest deze zeer waarschijnlijk slechts voldoen aan meer beperkte eisen. In die tijd stelden we namelijk als samenleving andere eisen qua warmteverlies, omgevingsgeluiden en problemen met hitte. Vandaag de dag voldoen de nieuwste dakramen aan veel hogere standaarden. Zodoende is het alleen al om deze reden vaak verstandig om in actie te komen.
 • Te weinig mogelijkheden: Daar komt nog bij dat een belangrijk kenmerk van een verouderd dakraam is dat deze veel minder mogelijkheden kent. Kies je namelijk voor een VELUX dakraam? Dan merk je dat je qua ventilatie, zonwering en isolatie een enorme stap vooruit kunt zetten. De dakramen van vandaag de dag bieden simpelweg een stuk meer mogelijkheden om frisse lucht binnen te laten en warmte buiten te houden. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Het verschil met een verouderd dakraam is absoluut significant te noemen.
 • Roest: Een universeel kenmerk van veroudering is roest. Zo ontstaat er geregeld roest in de verstopte geulen langs het raamkozijn van een dakraam. Aan de ene kant ziet dit er niet echt mooi uit. Aan de andere kant tast het ook de kwaliteit van het dakraam als geheel aan. Dit is daarom een belangrijk kenmerk van een verouderd dakraam. Het is in die zin een aanrader om voor een VELUX dakraam laten vervangen te kiezen. Je kiest dan toch voor een stukje zekere kwaliteit.
 • Hout verrot: Tot slot bestaan veel oudere kozijnranden uit hout. Na verloop van tijd is het goed mogelijk dat dit hout verrot begint te raken. Het is dan hoog tijd om een dakraam te verwisselen. Verrotte kozijnranden gaan na verloop van tijd alleen maar voor problemen zorgen. Hier zit je uiteraard helemaal niet op te wachten. Het is dan sterk aan te raden om het in één keer goed aan te pakken. Kies voor een topkwaliteit VELUX dakraam dat op ieder mogelijk vlak aan je wensen voldoet.

Ga voor jezelf na in hoeverre deze bovenstaande kenmerken van toepassing zijn voor jouw dakraam. Indien je een aantal punten kunt benoemen, is het moment zeer waarschijnlijk daar om in een nieuw dakraam te investeren.

Eerdere projecten

Bekijk het resultaat bij anderen

Dakraamkoning
5.0
Gebaseerd op 82 beoordelingen
powered by Google
M.C. WitteM.C. Witte
14:45 02 Mar 24
De offerte was laag en de werkzaamheden zijn uitstekend uitgevoerd. Vriendelijke mensen en ze hebben alles netjes achtergelaten. Een aanrader!
Loutje #LOVE#Loutje #LOVE#
06:57 25 Feb 24
Goedendag, ik heb 4 velux dakramen laten vervangen en ik ben er enorm tevreden over.Binnen 1 dag en mijn zolder is hiermee al gigantisch verbetert.Afspraak zijn goed nagekomen wat uiteraard enorm belangrijk is ivm vervolg planning stucadoors etc.Ook prijs kwaliteit zijn dik in orde.Kortom een zeer tevreden klant.Mvg Arend Menage
Jos BoereJos Boere
11:02 24 Feb 24
Jeroen en zijn maat hebben goed werk geleverd. Ze waren op tijd, vertelde precies wat er ging gebeuren, werkten netjes en lieten het weer schoon achter en met een uitstekend eindresultaat. Echt een aanrader!!
Stef WillemsStef Willems
12:55 11 Feb 24
Top Service en installatie, vriendelijk personeel die overal rekening mee houd en goed om kan gaan met huisdieren.Super veel geduld met het uitbrengen en aanpassen van offertes.We kunnen er uren over praten of het kort houden. 5/5 sterren niks op aan te merken en dat voor hele eerlijke prijzen.Toppers!
Judith ViëtorJudith Viëtor
07:46 11 Feb 24
Fijne en duidelijke communicatie, snel een afspraak gekregen na het accepteren van de offerte. Nette en vriendelijke mannen die het kwamen vervangen. Heel blij mee!
Natas OpdamNatas Opdam
14:23 30 Jan 24
Vorige week onze 2 oude Veluxramen laten vervangen voor nieuwe modellen door DakraamKoning. Van begin tot einde super tevreden met dit bedrijf! Duidelijke en scherpe offerte. Telefonisch en per mail goed bereikbaar bij vragen. Snelle planning. Op de afgesproken datum kwamen de jongens keurig op tijd aan. Binnen korte tijd zaten de ramen erin en was de zolderverdieping bezemschoon en het afval netjes opgeruimd.Kortom een fijn, no-nonsens bedrijf dat wij aan iedereen zouden aanraden!
Roxanne VergaijRoxanne Vergaij
05:28 22 Jan 24
Drie dakramen besteld. Jeroen kwam samen met zijn neef het werk doen. Eerst werd netjes overlegd waar de ramen geplaatst moesten worden en wat de voor- en nadelen waren van plaatsing op een bepaalde plek. Er wordt echt met de klant meegedacht. Daarna zijn ze direct aan de slag gegaan. Ze werken erg netjes en snel (4 uur zat alles op zijn plek) en het eindresultaat was super. Voordat ze weggingen was ook nog eens bijna alle rommel weg (heb eerder bij een ander bedrijf wel anders meegemaakt). Nog een keer de stofzuiger en daarna genieten van het mooie resultaat. Dank!!
IDID
09:26 06 Nov 23
Netjes op tijd en goede communicatie. Er waren twee dagen ingepland voor het plaatsen van zeven ramen, maar het is in één dag af gekomen.
Roy MolenaarRoy Molenaar
11:59 01 Nov 23
Prachtige dakserre laten plaatsen door Jeroen en zijn team.
Peter KalfPeter Kalf
14:47 31 Oct 23
Dakraamkoning en velux een goede combi !!
Tommy Van BeekTommy Van Beek
06:10 26 Oct 23
R GR G
13:49 15 Oct 23
Goed advies, erg nette vakkundige installatie! Ben erg tevreden!
Pieter BosmaPieter Bosma
07:46 10 Oct 23
Zeer bekwaam team dat heel erg netjes werkt. Een van de ramen die ze bij is vervangen was door de vorige eigenaar niet op de juiste manier gemonteerd. De vakmensen van Dakraamkoning hebben zeer kundig meegedacht met de juiste oplossing en namen mij volledig mee tijdens de dag van montage. Alles werd netjes uitgelegd en het persoon was zeer vriendelijk. Een top ervaring dus!
Harry BouwhuisHarry Bouwhuis
06:52 10 Oct 23
Wat blij zijn wij dat we gekozen hadden voor Dakraam koning.nl!Prettig contact, professioneel geplaatst conform afspraken. En de ruimtes zijn netjes achter gelaten. Kortom wij zijn dik tevreden met het eind resultaat en de geboden service voor onze 2 dakramen ik zou dakraamkoning.nl aan iedereen aanbevelen.
Chantal van OostenrijkChantal van Oostenrijk
17:14 21 Sep 23
Zeer snel contact en een afspraak kunnen maken. Resultaat is super en alles is zeer netjes vervangen/afgewerkt. Prijs/kwaliteit erg goed. De mannen hebben netjes en snel gewerkt. Ik zou ze iedereen aanraden!
Jean Paul RenaJean Paul Rena
10:22 31 Aug 23
Goed gesprek vooraf gehad met Jeroen. Om wensen en mogelijkheden door te nemen. Snel offerte gehad en datum afgesproken. Alles naar wens verlopen. Oorspronkelijke afspraak ging niet door vanwege de 5 juli storm. Maar gauw nieuwe afspraak kunnen maken. Top geinstalleerd en afgewerkt. Schoon en netjes.Fijn om een goed bedrijf en mensen te ontmoeten die vertrouwd ouderwets werken. Met service.Aanbevolen dus….
js_loader

Voordelen Nieuw VELUX dakraam

Wat zijn de voordelen van dakraam vervangen?

Een nieuw dakvenster plaatsen doe je natuurlijk niet zomaar. Zeker wanneer je voor een VELUX dakraam laten vervangen kiest, ben je benieuwd naar de belangrijkste voordelen. Graag stellen we je hier direct van op de hoogte. Er zijn namelijk aardig wat belangrijke voordelen van toepassing wanneer het op dit onderwerp aankomt. We hebben het dan over:

 • Maximaal lichtinval: Lichtinval is erg belangrijk. Voldoende licht helpt je namelijk aan een goed humeur. Bovendien beïnvloed het ook je slaapritme op een positieve manier. Voor het verwisselen van een VELUX dakraam zorg je daarmee voor een flinke stap in de goede richting. Deze dakramen staan erom bekend dat ze voor veel meer licht zorgen. Indien gewenst natuurlijk. Je behoudt uiteindelijk altijd zelf de controle over de hoeveelheid licht die je naar binnen laten komen. Aan de hand van verschillende soorten raamdecoratie kun je alle kanten op.
 • Goede ventilatie: Daar komt nog bij dat ook goede ventilatie cruciaal is. Zo levert het een continue toestroom aan frisse lucht op. Ook dit komt je gezondheid ten goede. Bovendien voorkomt het dat er makkelijker schimmelvorming plaatsvindt. Als er namelijk iets is dat dit tegengaat, dan is het wel goede ventilatie. Dit is een punt dat veel mensen helaas nog over het hoofd zien.
 • Lange garantie: Wist je bovendien dat je een lange garantie krijgt op de moderne dakramen? Dit heeft alles te maken met het grote vertrouwen dat producenten in deze materialen hebben. Zo krijg je bij Dakraamkoning bijvoorbeeld 10 jaar fabrieksgarantie op ieder dakraam. Dit is nog een reden waarom je met een VELUX dakraam voor een stukje zekerheid kiest. Je loopt eigenlijk geen enkel risico wanneer je deze topkwaliteit ramen in je huis besluit te plaatsen.
 • Veel opties: Tot slot staat het moderne VELUX dakraam bol van de opties. Bijvoorbeeld alleen al qua type dakraam. Van een tuimelvenster en een balkonvenster tot aan een 3-in-1 raam. De mogelijkheden zijn er om je VELUX dakraam helemaal naar je hand te zetten. Op deze manier zorg je voor een optimaal resultaat, dat perfect aansluit op datgene waar jij naar op zoek bent.

Al met al flink wat redenen dus om even tijd te steken in het vervangen van jouw dakramen. Welke van de bovenstaande redenen telt voor jou het zwaarst mee?

VELUX dakraam kiezen

Hoe kies ik het juiste VELUX dakraam voor mijn woning?

Allereerst is het belangrijk om te weten of u een VELUX dakraam heeft of juist een ander type dakraam.

Hoe kan ik zien of ik een VELUX dakraam heb? Aan de bovenzijde van het draaiende gedeelte zit een aluminium plaatje met een code van het dakraam. De code op het plaatje is de code die u nodig heeft om het juiste type te kunnen bepalen van het dakraam.

Dit kan bijvoorbeeld GGL-2 zijn. De GGL-2 dakraam is breed 78cm en hoog 140cm, het nieuwe VELUX dakraam zal dan zijn MK08.Is het type plaatje niet meer leesbaar dan kunt u het glas van uw oude VELUX dakraam opmeten en dit naar ons per mail opsturen. Zo kunnen wij de juiste type VELUX dakraam voor u opzoeken en een passende offerte naar u versturen.
Is het dakraam niet een VELUX dakraam dan kunt de maten van de binnen betimmering opmeten en naar ons per mail opsturen, Zo kunnen wij dan bepalen welk type VELUX dakraam dicht in de buurt zit qua maatvoering om het oude dakraam te vervangen, Zo zorgen wij ervoor dat de oude sparing van uw dak geheel word bedekt met een nieuw VELUX dakraam. Is het dakraam dat u wilt verwisselen wel een VELUX dakraam maar wilt u een groter model dan wat er nu in het dak zit en u weet niet welke maat dakraam of dakvenster u wilt dan kunnen wij hier natuurlijk per mail of telefonisch u bij helpen.

Hier nog een handig weetje:

Het kiezen van het juiste VELUX dakraam voor uw woning is afhankelijk van een aantal factoren. Wat is de oppervlakte van de ruimte waar het VELUX dakraam geplaatst gaat worden. Zo is het een standaard regel om ongeveer 12% van de oppervlakte van de kamer te nemen. Deze uitkomst bepaald de oppervlakte van de glasmaat van de VELUX dakraam u het beste kunt kiezen. Wilt u hier meer informatie over kunt u ons bellen of mailen. Wij kunnen dan vertellen welk VELUX dakraam welke glasoppervlakte heeft.Voor een grote ruimte wilt u natuurlijk zoveel mogelijk licht inval creëren. Dit kan bijvoorbeeld door een gekoppelde VELUX dakraam te plaatsen of een groot VELUX dakraam te plaatsen. VELUX heeft veel verschillende maten dakramen. Het fijne is in ieder geval dat je dus verschillende kanten op kunt qua type VELUX dakraam. Neem daarom een kijkje tussen de verschillende opties en beslis wat voor jou persoonlijk van toegevoegde waarde is.

VELUX dakraam kiezen
VELUX dakraam kiezen
VELUX dakraam vervangen

Kosten VELUX dakraam vervangen

Wat kost het vervangen van een VELUX dakraam?

Een VELUX dakvenster vervangen kost gemiddeld tussen de €760,- en €1100,-. Dit is afhankelijk van de keuzes die u maakt qua maatvoering. Bijvoorbeeld de GGL CK02 2070 dakraam van VELUX is breed 55cm en hoog 78cm Dit is een vrij klein dakraam van VELUX in houten versie en kost rond de €777,- om te vervangen. De GGL UK08 2070 dakraam van VELUX is breed 134cm en hoog 140cm dit is 1 van de grootste dakraam van VELUX in houten versie en kost rond de €1242,- om te vervangen. Echter verschilt het per VELUX dakraam wat het precieze bedrag gaat zijn. Zoals je je waarschijnlijk wel voor kunt stellen, is dit onder andere afhankelijk van de afmetingen, materiaal en of er een steiger geplaatst moet worden. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit diverse materialen zoals grenenhout blank gelakt, grenenhout witgelakt, of de onderhoudsvrije kunststof variant van polyurethaan. VELUX heeft een groot assortiment aan afmetingen voor de VELUX dakramen.

Om zelf te berekenen wat u kwijt bent voor een dakraam te laten vervangen of VELUX dakraam plaatsen kunt u gebruik maken van onze handige calculator. Het kunststof dakraam vervangen zijn ongeveer €80,- tot €150,- duurder. Het voordeel van een kunststof dakraam is dat u er geen onderhoud aan hoeft te verrichten. Dit tot tegenstelling tot de houten VELUX dakramen, deze dienen eens in de 5 tot 8 jaar te worden behandeld met blanke lak of gelakt te worden. Zoals gezegd zijn de houten VELUX dakramen vervangen voordeliger, maar is het zeker nodig om deze van tijd tot tijd onderhoud te geven aan deze producten. Lees meer over de verschillen tussen houten VELUX dakramen en kunststof VELUX dakramen.
 

Bekijk de actuele VELUX dakraam prijzen.

 

Belangrijke mededeling: Velux heeft onlangs haar prijsstelling gewijzigd. We streven ernaar deze aanpassingen zo spoedig mogelijk op onze website door te voeren. Echter, tot deze wijzigingen zijn doorgevoerd, kan de prijs die u op onze website ziet verschillen van de prijs die in uw offerte wordt vermeld.

VELUX tuimelvenster, hout wit gelakt en HR ++ veiligheidsglas

 • GGL CK01 2070 VERVANGEN 762,27 euro inclusief BTW
 • GGL CK02 2070 VERVANGEN 776,77 euro inclusief BTW
 • GGL CK04 2070 VERVANGEN 801,67 euro inclusief BTW
 • GGL CK06 2070 VERVANGEN 840,23 euro inclusief BTW
 • GGL FK04 2070 VERVANGEN 830,59 euro inclusief BTW
 • GGL FK06 2070 VERVANGEN 851,50 euro inclusief BTW
 • GGL FK08 2070 VERVANGEN 900,53 euro inclusief BTW
 • GGL MK04 2070 VERVANGEN 863,53 euro inclusief BTW
 • GGL MK06 2070 VERVANGEN 906,16 euro inclusief BTW
 • GGL MK08 2070 VERVANGEN 928,69 euro inclusief BTW
 • GGL MK10 2070 VERVANGEN 1.006,60 euro inclusief BTW
 • GGL MK12 2070 VERVANGEN 1.104,57 euro inclusief BTW
 • GGL MK27 2070 VERVANGEN 920,11 euro inclusief BTW
 • GGL PK04 2070 VERVANGEN 959,22 euro inclusief BTW
 • GGL PK06 2070 VERVANGEN 986,56 euro inclusief BTW
 • GGL PK08 2070 VERVANGEN 1.012,27 euro inclusief BTW
 • GGL PK10 2070 VERVANGEN 1.058,84 euro inclusief BTW
 • GGL PK25 2070 VERVANGEN 1.062,74 euro inclusief BTW
 • GGL SK01 2070 VERVANGEN 1.001,05 euro inclusief BTW
 • GGL SK06 2070 VERVANGEN 1.025,96 euro inclusief BTW
 • GGL SK08 2070 VERVANGEN 1.122,59 euro inclusief BTW
 • GGL SK10 2070 VERVANGEN 1.242,49 euro inclusief BTW
 • GGL UK04 2070 VERVANGEN 1.074,16 euro inclusief BTW
 • GGL UK06 2070 VERVANGEN 1.119,18 euro inclusief BTW
 • GGL UK08 2070 VERVANGEN 1.252,18 euro inclusief BTW
 • GGL UK10 2070 VERVANGEN 1.330,10 euro inclusief BTW

VELUX tuimelvenster, kunststof (polyurethaan) en HR ++ veiligheidsglas

 • GGU CK02 0070 VERVANGEN 867,45 euro inclusief BTW
 • GGU CK04 0070 VERVANGEN 898,78 euro inclusief BTW
 • GGU CK06 0070 VERVANGEN 947,77 euro inclusief BTW
 • GGU FK04 0070 VERVANGEN 935,72 euro inclusief BTW
 • GGU FK06 0070 VERVANGEN 960,63 euro inclusief BTW
 • GGU FK08 0070 VERVANGEN 1.020,91 euro inclusief BTW
 • GGU MK04 0070 VERVANGEN 975,10 euro inclusief BTW
 • GGU MK06 0070 VERVANGEN 1.028,14 euro inclusief BTW
 • GGU MK08 0070 VERVANGEN 1.055,48 euro inclusief BTW
 • GGU MK10 0070 VERVANGEN 1.153,46 euro inclusief BTW
 • GGU PK06 0070 VERVANGEN 1.126,99 euro inclusief BTW
 • GGU PK08 0070 VERVANGEN 1.159,13 euro inclusief BTW
 • GGU PK10 0070 VERVANGEN 1.216,93 euro inclusief BTW
 • GGU SK06 0070 VERVANGEN 1.174,42 euro inclusief BTW
 • GGU SK08 0070 VERVANGEN 1.282,28 euro inclusief BTW
 • GGU SK10 0070 VERVANGEN 1.419,04 euro inclusief BTW
 • GGU UK04 0070 VERVANGEN 1.235,46 euro inclusief BTW
 • GGU UK08 0070 VERVANGEN 1.430,33 euro inclusief BTW
 • GGU UK10 0070 VERVANGEN 1.527,52 euro inclusief BTW
VELUX uitzettuimelvenster, hout wit gelakt en HR ++ veiligheidsglas
 • GPL CK04 2070 VERVANGEN 961,37 euro inclusief BTW
 • GPL CK06 2070 VERVANGEN 1.015,99 euro inclusief BTW
 • GPL FK06 2070 VERVANGEN 1.031,25 euro inclusief BTW
 • GPL FK08 2070 VERVANGEN 1.097,95 euro inclusief BTW
 • GPL MK04 2070 VERVANGEN 1.047,33 euro inclusief BTW
 • GPL MK06 2070 VERVANGEN 1.105,98 euro inclusief BTW
 • GPL MK08 2070 VERVANGEN 1.136,54 euro inclusief BTW
 • GPL MK10 2070 VERVANGEN 1.247,35 euro inclusief BTW
 • GPL PK04 2070 VERVANGEN 1.179,10 euro inclusief BTW
 • GPL PK06 2070 VERVANGEN 1.216,88 euro inclusief BTW
 • GPL PK08 2070 VERVANGEN 1.253,02 euro inclusief BTW
 • GPL PK10 2070 VERVANGEN 1.318,85 euro inclusief BTW
 • GPL SK06 2070 VERVANGEN 1.269,92 euro inclusief BTW
 • GPL SK08 2070 VERVANGEN 1.385,00 euro inclusief BTW
 • GPL SK10 2070 VERVANGEN 1.532,19 euro inclusief BTW
 • GPL UK04 2070 VERVANGEN 1.338,99 euro inclusief BTW
 • GPL UK08 2070 VERVANGEN 1.544,29 euro inclusief BTW

VELUX uitzettuimelvenster, kunststof (polyurethaan) en HR ++ veiligheidsglas

 • GPU CK04 0070 VERVANGEN 1.052,05 euro inclusief BTW
 • GPU FK06 0070 VERVANGEN 1.133,17 euro inclusief BTW
 • GPU MK04 0070 VERVANGEN 1.151,65 euro inclusief BTW
 • GPU MK06 0070 VERVANGEN 1.219,14 euro inclusief BTW
 • GPU MK08 0070 VERVANGEN 1.254,50 euro inclusief BTW
 • GPU MK10 0070 VERVANGEN 1.382,97 euro inclusief BTW
 • GPU PK06 0070 VERVANGEN 1.346,88 euro inclusief BTW
 • GPU PK08 0070 VERVANGEN 1.388,64 euro inclusief BTW
 • GPU PK10 0070 VERVANGEN 1.465,71 euro inclusief BTW
 • GPU SK06 0070 VERVANGEN 1.407,95 euro inclusief BTW
 • GPU SK08 0070 VERVANGEN 1.532,66 euro inclusief BTW
 • GPU SK10 0070 VERVANGEN 1.696,71 euro inclusief BTW
 • GPU UK08 0070 VERVANGEN 1.709,60 euro inclusief BTW

Prijzen zijn inclusief:

 • VELUX dakraam
 • gootstukken
 • Waterkerende manchet
 • Voorrijkosten
 • Montage van alle materialen
 • Dakpannen op maat slijpen

Prijzen zijn exclusief:

 • Afval meenemen 35,00 euro inclusief BTW
 • Let op de aftimmering blijft bij een 1 op 1 vervangen VELUX dakraam gewoon zitten

Garantie

 • 10 jaar garantie op de montage
 • VELUX garantie van toepassing op de VELUX materialen

VELUX rolgordijn en raamdecoratie laten plaatsen

Wij monteren gelijk VELUX rolgordijnen & raamdecoratie!

Bij een VELUX dakraam vervangen hoort automatisch ook een vorm van raamdecoratie. Van een rolgordijn en zonwering tot aan insectenhorren. Met een VELUX dakraam kun je heel veel verschillende kanten op. Dit is een van de belangrijkste redenen voor de populariteit van dit materiaal.

Door een VELUX rolgordijn, zonwering en/of een insectenhor erbij aan te schaffen, maak je het plaatje compleet. Je hebt dan aan alles gedacht om het dakraam zo praktisch mogelijk te laten functioneren.
Wil jij dit ook gelijk allemaal in één keer regelen? Dan ben je bij Dakraamkoning aan het juiste adres. Wij monteren de rolgordijnen en/of je andere vormen van raamdecoratie.

VELUX dakraam laten vervangen

Dakraam vervangen door specialist Dakraamkoning

Waarom dakraam vervangen door VELUX Montagepartner?

Ben je op dit moment dus op zoek naar een nieuw dakraam? Dan is je dakraam laten vervangen door Dakraamkoning absoluut een slimme zet. Je kiest hiermee namelijk voor de diensten van een officiële VELUX Montagepartner. Dit levert voordelen op als:

 • Getraind door VELUX: Een VELUX Montagepartner is getraind door VELUX zelf om optimaal met de materialen om te gaan. Hierdoor heeft u als klant een zekerheid dat er met het materiaal en de montage op een juiste manier wordt omgegaan. Je weet dat dit alles gebeurt volgens de professionele richtlijnen die door VELUX zelf zijn vastgesteld.
 • Bewezen topkwaliteit dienstverlening: Daarmee heeft een VELUX Montagepartner een bewezen topkwaliteit dienstverlening. Bij Dakraamkoning passen we onze dankzij VELUX opgedane kennis op een dagelijkse basis toe. Zodoende werken we steevast toe naar een maximale tevredenheid bij onze klanten. Uiteindelijk is dat toch altijd het belangrijkste voor ons.

Ben je op dit moment dus op zoek naar een nieuw dakraam? En heb je dan een goed gevoel bij een VELUX dakraam laten vervangen door een specialistische VELUX Montagepartner? Dan helpen we je bij Dakraamkoning graag verder. Het is daarbij bovendien geen enkel probleem om even om advies te vragen. Er zijn tal van manieren waarop we je persoonlijk kunnen adviseren, afhankelijk van je woonsituatie. Binnen de kortste keren heb je dan al jouw perfecte nieuwe dakraam erin zitten. Je bent dan in lengte van jaren voorzien van de beste lichtinval, ventilatie en eventuele zonwering!

Welk oud VELUX dakraam heb ik?
Hieronder vind u alle oude dakramen van VELUX en het nieuwe dakraam dat 1op1 vervangen kan worden (1op1 vervangen betekend dat de oude en de nieuwe type VELUX dakraam dezelfde afmetingen hebben).

 • GGL-1 voor MK04 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-2 voor MK08 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-3 voor PK10 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-4 voor SK06 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-5 voor FK06 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-6 voor CK04 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-7 voor UK04 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-8 voor UK08 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-9 voor CK01 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-10 voor SK08 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-14 voor MK06 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-31 voor PK04 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-74 voor UK06 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-101 voor CK01 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-102 voor CK02 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-104 voor CK04 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-206 voor FK06 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-304 voor MK04 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-306 voor MK06 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-308 voor MK08 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-404 voor PK04 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-410 voor PK10 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-425 voor PK25 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-601 voor SK01 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-606 voor SK06 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-608 voor SK08 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-804 voor UK04 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-808 voor UK08 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-C01 voor CK01 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-C04 voor CK04 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-F06 voor FK06 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-M04 voor MK04 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-M06 voor MK06 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-M08 voor MK08 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-P04 voor PK04 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-P10 voor PK10 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-P25 voor PK25 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-S01 voor SK01 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-S06 voor SK06 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-S08 voor SK08 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-U04 voor UK04 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-U06 voor UK06 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-U08 voor UK08 nieuwe generatie VELUX dakraam

Zit uw oude codering hier niet bij neem dan gerust contact met ons op en we zullen het juiste VELUX dakvenster vervangen.

Oud VELUX dakraam vervangen voor een kunststof VELUX dakraam?
GGU staat voor kunststof tuimelvenster.

 • GGL-1 vervangen voor GGU MK04 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-2 vervangen voor GGU MK08 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-3 vervangen voor GGU PK10 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-4 vervangen voor GGU SK06 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-5 vervangen voor GGU FK06 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-6 vervangen voor GGU CK04 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-7 vervangen voor GGU UK04 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-8 vervangen voor GGU UK08 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-9 vervangen voor CK01 in kunststof is niet verkrijgbaar bij VELUX.
 • GGL-10 vervangen voor GGU SK08 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-14 vervangen voor GGU MK06 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-31 vervangen voor PK04 in kunststof is niet verkrijgbaar bij VELUX.
 • GGL-74 vervangen voor UK06 in kunststof is niet verkrijgbaar bij VELUX.
 • GGL-101 vervangen voor CK01 in kunststof is niet verkrijgbaar bij VELUX.
 • GGL-102 vervangen voor GGU CK02 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-104 vervangen voor GGU CK04 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-206 vervangen voor GGU FK06 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-304 vervangen voor GGU MK04 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-306 vervangen voor GGU MK06 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-308 vervangen voor GGU MK08 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-404 vervangen voor PK04 in kunststof is niet verkrijgbaar bij VELUX.
 • GGL-410 vervangen voor GGU PK10 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-425 vervangen voor PK25 in kunststof is niet verkrijgbaar bij VELUX.
 • GGL-601 vervangen voor SK01 in kunststof is niet verkrijgbaar bij VELUX.
 • GGL-606 vervangen voor GGU SK06 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-608 vervangen voor GGU SK08 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-804 vervangen voor GGU UK04 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-808 vervangen voor GGU UK08 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-C01 vervangen voor CK01 in kunststof is niet verkrijgbaar bij VELUX.
 • GGL-C04 vervangen voor GGU CK04 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-F06 vervangen voor GGU FK06 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-M04 vervangen voor GGU MK04 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-M06 vervangen voor GGU MK06 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-M08 vervangen voor GGU MK08 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-P04 vervangen voor PK04 in kunststof is niet verkrijgbaar bij VELUX.
 • GGL-P10 vervangen voor GGU PK10 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-P25 vervangen voor PK25 in kunststof is niet verkrijgbaar bij VELUX.
 • GGL-S01 vervangen voor SK01 in kunststof is niet verkrijgbaar bij VELUX.
 • GGL-S06 vervangen voor GGU SK06 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-S08 vervangen voor GGU SK08 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-U04 vervangen voor GGU UK04 nieuwe generatie VELUX dakraam.
 • GGL-U06 vervangen voor UK06 in kunststof is niet verkrijgbaar bij VELUX.
 • GGL-U08 vervangen voor GGU UK08 nieuwe generatie VELUX dakraam.

Tips en tricks voor het vervangen van uw VELUX dakraam

Wordt het glas van uw dakraam dof of beginnen de kozijnen slecht te worden? Of wilt u gewoon een betere isolatie waarden?
Om ervoor te zorgen dat u geen lekkage of een barst in uw ruit krijgt. Dan is het slim om uw VELUX dakraam of VELUX dakramen te vervangen. Om uw oud dakraam te vervangen kan behoorlijk prijzig zijn. Maar doordat u het dakraam vervangen op tijd doet kan dit ook weer kosten besparen. Zoals:
 • -Een nieuw VELUX dakraam een betere isolatie waarden heeft bespaart u uiteindelijk ook op stook kosten.
 • -Wanneer u het dakraam op tijd vervangt, kan u lekkages voorkomen en daardoor een waterschade in huis weer besparen.
 • – Wanneer u het dakraam op tijd vervangt, kunt u voorkomen dat de scharnieren vast komen te staan. Zo voorkomt u een noodreparatie die weer extra kosten met zich mee brengen.
Dus zoals hierboven gelezen voorkomt u een hoop problemen door uw oud dakraam op tijd te vervangen. Twee extra voordelen hiervan zijn:
-dat u geniet van ultiem wooncomfort met meer daglicht en een goede ventilatie.
-de nieuwe generatie dakramen zijn op veel vlakken een stuk beter geworden dan de oude generatie VELUX dakramen.
VELUX blijft hun producten verbeteren en ontwikkelen daardoor zijn er veel keuzes die u kunt maken bij het vervangen van een oud VELUX dakraam.
Zo heeft VELUX bijvoorbeeld de keuze dat u uw dakraam 1op1 vervangt voor een nieuwe generatie VELUX dakraam. Zo kunt u kiezen uit een tuimelvenster of een uitzettuimelvenster. (Foto plaatsen van tuimelvenster en uitzettuimelvenster)
Of u nou voor een tuimelvenster of uitzettuimelvenster kiest, ook hier heeft VELUX een keuze of u deze in een houten versie wilt of een kunststof versie dakraam.
Als kerst op de taart heeft VELUX ook nog de keuze voor een handbediende dakraam, elektrisch op netstroom of op zonne-energie te openen dakraam.
Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen hebben wij 5 verschillende tips opgesteld om uw VELUX dakraam te kunnen vervangen.
Durft u de klus toch niet zelf aan dan bent u bij DakraamKoning aan het goede adres om eventueel uw dakraam te laten vervangen.

– Uw dakraam opknappen

Heeft uw dakraam wat mankementen? Hieronder een aantal oplossingen voor het onderhoud van uw VELUX dakraam: VELUX dakraam die stroef opent: U kunt hier een vetspray voor kopen om de scharnieren in te spuiten zodat de scharnieren soepeler zullen bewegen. VELUX dakraam die tocht: U kunt nieuwe rubbers en tochtstrippen kopen om de tocht tegen te gaan. VELUX dakraam lakken: U kunt een laksetje kopen bij VELUX om uw oude dakraam zo goed te kunnen onderhouden qua waterdichte lak. VELUX onder loodslab: Is uw loodslab niet meer goed dan is het mogelijk om een nieuwe te bestellen voor modellen vanaf jaartal 2000.VELUX glas: Is uw glas kapot, beschadigd, dof of heeft het gewoon geen goede isolatie waarde. Dan kunt u dit glas vaak gewoon laten vervangen wanneer het oude dakraam nog helemaal in goede staat is. Door een goede onderhoud zal uw dakraam een langere tijd goed blijven. Complete setjes kopen voor de onderhoud van uw oude dakraam? Hier later nog meer informatie over.

 

-Een EW renovatie gootstuk

Een EW renovatie gootstuk is nodig voor het vervangen van een oud VELUX dakraam. Let wel op dat het dakraam dat u wilt vervangen ook dezelfde afmeting heeft. Hierdoor kan de aftimmering aan de binnenzijde van het dak blijven zitten en heeft u hier geen kosten aan om deze te vervangen en dit schilt natuurlijk ook weer in de arbeidstijd. Dakraam laten vervangen door DakraamKoning? Dit doen wij natuurlijk graag voor u. Neem dan met ons contact op. Wij vervangen uw VELUX dakraam in ongeveer 2 uur. Een oud dakraam vervangen? Oftewel een dakraam dat geen VELUX dakraam is! Hier zijn andere gootstukken voor nodig, bijvoorbeeld de EDW gootstukken kunnen hiervoor gebruikt worden. Hier is vaak wel nodig om de aftimmering opnieuw te plaatsen. Heeft u vragen over het vervangen van een oud dakraam dan kunt met ons contact met ons opnemen om het juiste advies hiervoor te krijgen.

– Uw dakraam vervangen voor een elektrisch dakraam of een dakraam op solar?Wilt u graag uw dakraam bedienen met 1 druk op de knop, zit uw VELUX dakraam te hoog om er zelf bij te kunnen of wilt u dat uw dakraam vanzelf dichtgaat wanneer het regent? VELUX heeft hier een aantal verschillende oplossingen voor.

 • -een dakvenster op netstroom
 • -een dakvenster op zonne-energie
 • -een handbediende dakvenster ombouwen tot zonne-energie of netstroom
 • Hieronder zullen we uitleggen hoe deze dakramen werken: Dakraam op netstroom: Een dakvenster op netstroom is verbonden via een stroomkabel op het elektranet van uw woning. Hierdoor zal er een kabel moeten worden aangesloten op een stopcontact of een elektradoos in de wand. Om dit te realiseren zal er een ervaren monteur een elektrapunt moeten plaatsen vlak bij het dakraam. De afstand bediening kunt u plaatsen waar u wilt in de kamer waar het dakraam geplaatst is. Nadat dit gedaan is kunt u genieten van uw VELUX dakvenster integra van alle gebruiksgemakken die het dakraam heeft. Zoals:-verbeterde ventilatie-altijd in controle-ventileren zonder zorgen-bespaar waardevolle energie. Hier later nog meer informatie over. Dakraam op zonne-energie: Een dakvenster op zonne-energie is verbonden via een zonnepaneel welke op het dakraam aan de buitenzijde is gemonteerd. De accu die verbonden is met het zonnepaneel die is groot en sterk genoeg om het dakraam tientallen keren op en neer te laten gaan wanneer deze vol is. De afstand bediening kunt u plaatsen waar u wilt in de kamer waar het dakvenster geplaatst is. Nadat dit gedaan is kunt u genieten van uw VELUX dakvenster op zonne-energie van alle gebruiksgemakken die het dakraam heeft. Zoals:
 • -verbeterde ventilatie
 • -altijd in controle
 • -ventileren zonder zorgen
 • -bespaar waardevolle energie
 • Hier later nog meer informatie over. handbediende dakvenster ombouwen tot zonne-energie: Een handbediende dakraam om te bouwen tot een elektrisch dakraam is mogelijk met een ombouwset van VELUX. Voor een Montage partner van VELUX is het een klus die vrij gemakkelijk is. Uw handbediende dakraam ombouwen naar elektrisch op zonne-energie of op netstroom is gemakkelijk te doen via de ombouwset waarbij u de motor en/of de zonnepaneel in bouwt in een oud dakraam van VELUX modellen vanaf het jaar 2000 tot heden.
 •  
 • –Maak keuze uit diverse zonwering
 • Of u een nieuw VELUX dakraam laat plaatsen of uw oude VELUX dakraam een upgrade wilt geven hier wilt u graag ook mooie decoratie in geplaatst hebben. VELUX heeft veel verschillende mogelijkheden om dit te realiseren. Ook in kleuren heeft VELUX een tal van keuzes. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Heeft u vragen over de kleuren of de decoratie dan kunt u met ons contact opnemen wij helpen u hier graag mee verder.
 • -VELUX rolluik op zonne-energie
 • -VELUX verduisterende buitenzonwering op zonne-energie
 • -VELUX buitenzonwering op zonne-energie
 • -VELUX lichtdoorlatend rolgordijn
 • -VELUX verduisterend rolgordijn
 • -VELUX duo verduisterend rolgordijn plus plisse
 • -VELUX lichtdoorlatend plissegordijn
 • -VELUX verduisterend plissegordijn
 • -VELUX jaloezie
 • -VELUX insectenhor
 • -VELUX buitenzonwering handbediend
 •  
 • -Ga voor meer daglicht, frisse lucht en een ruimere keuze aan verschillende dakramen
 • Heeft u genoeg ruimte om een groter dakraam te plaatsen dan zijn er een tal van mogelijkheden om te kiezen. Zo heeft VELUX bijvoorbeeld gekoppelde dakramen, 3in1 dakraam of een 2in1 dakraam. Zo kunt uw oude dakraam laten vervangen voor een grotere versie dakraam van VELUX. Zo creëert u eenvoudig meer daglicht en frisse lucht en kunt u hier maximaal van genieten. U kunt ook kiezen voor een balkonvenster te laten plaatsen of combi hellend dakraam te laten plaatsen. Zo creëert u meer ruimte, frisse lucht en meer daglicht. Dit type dakvenster van VELUX kunt u oneindig aan elkaar koppelen. Een slaapkamer, werkkamer of uw zolder omtoveren met een panoramisch uitzicht en een gezondere leefomgeving is voor dakraamKoning eenvoudig te realiseren. DakraamKoning kunnen de materialen leveren en plaatsen. Ook de decoratie, aftimmering en eventuele balklaag aanpassing kunnen wij voor u realiseren. Heeft u nog vragen of wilt u een vrijblijvende offerte neem dan met ons contact op. Wij helpen u graag verder in advies en/of plaatsen van uw nieuwe dakraam.
Icoon dakraam offerte

Direct offerte aanvragen?

Direct en snel via onze offertetool!