Als u overweegt om een nieuw VELUX dakraam aan te schaffen, wilt u natuurlijk weten hoeveel tijd dit in beslag zal nemen. Het is echter lastig om een exacte tijdsduur vast te stellen voor het plaatsen van een nieuw dakraam, omdat verschillende factoren van invloed zijn.

De tijd die nodig is, hangt bijvoorbeeld af van het type dakraam dat wordt geïnstalleerd. Moet er een nieuw VELUX dakraam worden geplaatst of vervangen? Ook de afmetingen van het dakraam spelen een rol, waarbij grotere dakramen logischerwijs meer tijd in beslag nemen. Bovendien zijn er bijkomende zaken, zoals het aftimmeren van de binnenzijde van het dakraam, balklaag aanpassing, decoratie monteren of afvoeren van afval tijdens de installatie, die de totale tijd kunnen verlengen.

Hoe lang duurt het plaatsen van een dakraam?

Over het algemeen kost het ongeveer 4 uur om een nieuw dakraam te plaatsen en 2 uur om een bestaand dakraam te vervangen.

 

Onze montage processen

Er zijn twee hoofdtypen montage processen. Bij het plaatsen van een geheel nieuw dakraam moet er nauwkeurig een opening in het dak worden gemaakt voor het nieuwe VELUX dakraam. Bij het vervangen van een oud dakraam moeten het oude raam, de gootstukken en de dakpannen worden gedemonteerd voordat het nieuwe VELUX dakvenster, waterkerende manchet en gootstukken worden gemonteerd. Vervolgens worden de dakpannen teruggelegd en wordt het dakraam bevestigd, meestal met de hulp van twee personen vanwege het gewicht.

 

Hoe lang duurt het plaatsen van een dakraam?

 

Dakraam: Zelf installeren of professioneel laten plaatsen?

Of u nu besluit het dakraam zelf te plaatsen of het door professionals te laten doen, is ook van invloed op de benodigde tijd. Hoewel zelf plaatsen misschien kosteneffectiever lijkt, wordt het aanbevolen om professionals in te schakelen om tijd te besparen.
Ook hebben professionals zoals Dakraamkoning de juiste expertise en jaren ervaring. Daardoor weet u dat uw VELUX product op de juiste manier gemonteerd wordt.
Als u toch de voorkeur geeft aan zelf plaatsen, zorg er dan voor dat u nauwkeurig te werk gaat. Een verkeerd geplaatst dakraam kan ernstige gevolgen hebben, wat uiteindelijk tot hogere kosten kan leiden. Voor ervaren doe-het-zelvers biedt de officiële webpagina van VELUX gedetailleerde instructies in de bijlagen.

Voor degenen die kiezen voor professionele installatie van een VELUX dakraam, bieden wij bij Dakraamkoning een montageservice als officiële montagepartner van VELUX. U ontvangt deskundig advies en onze werknemers die regelmatig getraind worden door VELUX, zijn volledig op de hoogte van de juiste montagetechnieken.